Relatietherapie en -onderhoud in Bennekom

contact

Relatietherapie

Over liefde, relaties en seksualiteit zijn door de jaren en eeuwen heen vele boeken geschreven. Die kunnen diepgravend, inzichtgevend en humoristisch zijn… totdat we tot de ontdekking komen dat onze eigen (partner)relatie niet (meer) is zoals we dachten dat deze zou zijn. En wat dan? Kunnen we er nog wat aan doen of is alles hopeloos verloren?

 

Veel (echt)paren zoeken pas hulp als ze werkelijk geen idee hebben hoe ze verder kunnen gaan. Sommige partners lopen al jaren met het gevoel dat het niet lekker gaat, maar kunnen de vinger niet op de zere plek leggen. Vaak doet zich een ingrijpende levenservaring voor die een of beide partners lijkt wakker te schudden in het besef: "Is dit het nou?" Er zijn ontzettend veel voorbeelden waarin de partners in meer of mindere mate van elkaar vervreemd zijn. Centraal hierin staan de onbewuste verlangens en verwachtingen waarmee je aan de relatie bent begonnen en die niet waargemaakt konden worden.

Vaak vinden stellen het moeilijk om hierover te praten.

Relatietherapie bij Bureau Fanos in Bennekom kan uitkomst bieden. Tijdens de therapie wordt er naar je klachten geluisterd, maar gaan we vooral aan de slag met oorzaken en achtergronden.Zo kijken we naar hoe jij geworden bent vanuit je gezin van herkomst.

Relatietherapie helpt

Wat heb je daar 'geleerd' ten aanzien van relaties? En hoe heb jij geleerd om jezelf te beschermen? Dit alles bepaalt hoe en met welke (onbewuste) verwachtingen en verlangens jij de relatie bent aangegaan. Ook communicatietechnieken zijn een belangrijk deel van de therapie.

 

Er is geen garantie dat relatietherapie je relatie kan redden, maar het geeft in ieder geval meer wederzijds begrip. Ook als jullie besluiten niet met elkaar verder te kunnen/willen, zal de therapie dit proces aanzienlijk minder zwaar maken.

O ja, en de seks dan?

Maar wat als de relatie wel oké is, maar het op seksueel gebied niet meer zo lekker gaat? Ook dan kan psycho-sociale begeleiding bij Bureau Fanos uitkomst bieden, mits het probleem niet medisch van aard is of in ieder geval de medische kant voldoende onderzocht is. 

 

Bevredigende seksualiteit is het cement van een gezonde relatie. We moeten dan wel helder zijn over wat we onder een bevredigende seksuele relatie verstaan. Het grote misverstand tussen mannen en vrouwen schuilt in de verwarring van intimiteit en seksualiteit. Veel mannen denken: "Als de seks maar goed is, dan komt de intimiteit vanzelf", terwijl veel vrouwen alleen kunnen genieten van seks als de intimiteit goed is. 

Zo draaien ze in een negatieve spiraal om elkaar heen, waarbij de ene teleurstelling de andere opvolgt.

 

Seksualiteit en verlangens rustig leren bespreken geeft al veel ruimte. Vervolgens ga je er (weer) mee aan de slag en volgt Bureau Fanos jullie vorderingen. Daarbij geldt: eerst jezelf en de ander beter leren kennen en begrijpen, vervolgens woorden leren geven aan wensen en verlangens in een sfeer van begrip en vertrouwen, om ten slotte opnieuw te leren genieten van elkaars nabijheid en seksualiteit.

Neem contact op

Relatieonderhoud

Moet een relatie eerst als problematisch of zelfs als ontspoord worden ervaren om aan begeleiding te denken? Nee, zeker niet! Relatieonderhoud bij Bureau Fanos in Bennekom kan bevrediging en diepgang brengen als je iets mist in je relatie. Veel van dezelfde onderwerpen als bij relatietherapie komen hierbij aan bod, maar de sfeer waarin gewerkt is minder gespannen en er is meestal minder weerstand voor het luisteren naar elkaars verhaal en standpunten. Het is ook makkelijker om elkaar te steunen als het even moeilijk dreigt te worden. Door middel van psychologische inzichten vergroten we samen het onderlinge begrip en de intimiteit. De investering op de korte termijn wordt zo vanzelf een investering op de lange termijn, waarbij verdieping van inzicht, begrip en liefde de haalbare doelen zijn.

Meer informatie

Kosten en mogelijke (deel)vergoedingen

Relatietherapie en -onderhoud kost € 165,- (wordt berekend als € 180, p.p.) per sessie van 1½ uur.

 

Voor mogelijkheid tot vergoeding, vraag informatie 

Voor meer informatie

De relatiebegeleiding kan, na onderling overleg, zo nodig worden aangevuld met een individueel stuk, als persoonlijke problematiek daar aanleiding toe geeft.

 

Of je je nu aanmeldt voor relatietherapie of -onderhoud; in een eerste kennismakingsgesprek kunnen jullie aangeven waaraan je wilt werken en kan ik mijn werkwijze verder toelichten en mogelijke vragen van jullie kant beantwoorden. Pas dan bepaal je of we samen verder op pad gaan.

Maak een afspraak

Meer weten over relatietherapie en -onderhoud bij Bureau Fanos in Bennekom? Bel nu: 06 - 542 873 19.

Vossenweg 16

6721BN Bennekom

 

06 - 542 873 19