Doelgerichte psycho-sociale begeleiding in Bennekom

contact

Wat is psycho-sociale begeleiding?

Psycho-sociale begeleiding is een werkvorm waarbij jij als mens centraal staat. Hierbij gaan we ervan uit dat je de mogelijkheid tot verandering in je hebt, maar dat de toegang tot die verandering door eerdere ervaringen geblokkeerd is. Bewust of onbewust maak je steeds opnieuw keuzes om zo min mogelijk pijn en angst te ervaren. Hierdoor bouw je een repertoire op aan mogelijkheden om met pijn en angst om te gaan. Soms werken veel van die oplossingen, die we vaak als kind al bedacht hebben, niet meer in het leven van een (jong)volwassene. Je bent je er echter niet van bewust dat je nog steeds op die oude strategieën teruggrijpt. 

Psycho-sociale begeleiding is actief en doelgericht. Het geeft je inzicht en bevordert autonomie. Je leert zelf het roer van je leven weer in handen nemen.

 

De aanpak

Samen met jou of met jou en je partner verkent Bureau Fanos de gebieden waar je last van hebt en kijken we wat spanning geeft. Vervolgens stellen we een plan van aanpak op en gaan we aan het werk. We praten niet alleen met je, maar je gaat ook letterlijk met jezelf aan de slag. Lichaam en geest kunnen in deze therapie niet los van elkaar gezien worden. Het lijf wordt gebruikt om contact met je gevoel te krijgen. Dit kan op vele manieren, maar nooit zonder jouw toestemming! Door deze manier van werken kom je stap voor stap tot de kern van het probleem en leer je nieuwe manieren om hiermee om te gaan.

Een investering in je toekomst

Kosten voor therapie en zeker ook relatietherapie zijn eigenlijk geen kosten, maar een vorm van investering. Anders dan bijvoorbeeld bij het kopen van een treinkaartje, waarbij je geld uitgeeft, de reis maakt en dat was het dan, investeer je met therapie in jouw toekomst; in jouw geluk.


Voor relatietherapie komt daar nog een dimensie bij. De kosten voor relatietherapie zijn maar een fractie van de kosten die een relatiebreuk of echtscheiding met zich meebrengen, zoals advocaatkosten of het opnieuw in moeten richten van een huis. Dit is nog los van de emotionele pijn die niet in geld is uit te drukken. Als er ook nog kinderen in het geding zijn, dan is het al helemaal niet meer in geld uit te drukken.

 

Als voorbeeld: stel je hebt een mooi stuk land. Als je daar niets mee doet, neemt het onkruid het over en wordt het land overwoekerd. Om er iets goeds mee te doen, moet je het land gaan bewerken. Om te kunnen spitten heb je gereedschap (bijvoorbeeld een schep) nodig. Je moet eenmalig investeren in die schep om steeds opnieuw jouw land vruchtbaar te kunnen maken en houden. De kosten van de schep vallen dan weg tegenover de terugkerende opbrengsten.


Het land, dat ben jij en/of is jouw relatie. De schep is wat je leert in therapie.

Tarieven

Particulier

  • Het basistarief voor de begeleiding is € 110,00- per uur.
  • Relatietherapie (1,5 uur) is € 90,-pp

De begeleidingsgesprekken vinden plaats in Bennekom.

Behandeling volgens afspraak.

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) behandelingen bij Bureau Fanos vanuit hun aanvullend pakket. Klik hier voor een overzicht.


Bedrijven

  • Tarieven voor bedrijven volgens offerte.
Vraag een offerte aan

Maak een afspraak voor psycho-sociale begeleiding bij Bureau Fanos. Bel nu: 06 - 542 873 19.

Vossenweg 16

6721BN Bennekom

 

06 - 542 873 19