Wat cliënten zeggen over Bureau Fanos in Bennekom

contact

"Ik ervaar je als iemand waarbij ik me veilig voel. Je laat mensen in hun waarde. Door jouw vertrouwen in mij krijg ik energie om met mijzelf uitdagingen aan te gaan."  - L

 

"Ik vind jouw observerend vermogen erg sterk. Ik ervaar jou als een warm en betrokken mens. Dank voor wat je me geleerd hebt." - M

 

"Dank voor je fijne manier van lesgeven, inzicht en begeleiding. Ik heb veel geleerd en ga ervan uit dat er een proces in gang is gezet dat voorlopig niet stopt." - E.G.

 

"Dank voor je wijsheid, je kracht en je veiligheid. Het was fijn dit traject met jou te mogen aangaan." - L de H

 

(Referrals liggen op kantoor ter inzage)

Meer informatie

Het is alweer 12 jaar geleden. De relatie begon als vuurwerk, maar ik wist niets over verborgen narcisme. Na enkele maanden voelde ik dat er dingen niet klopten. Nog later in de relatie zijn de meest uiteenlopende dingen gebeurd waar ik hier nu niet over zal uitweiden.  Gelukkig liep de relatie na ruim een jaar stuk. De laatste woorden die ik vlak voor zijn gezicht heb uitgesproken zijn: “Jij gaat mij vanaf nu nooit meer zien, het ga je goed”, en ik vertrok, voor altijd.

 

De trekkracht was echter zo sterk, het voelde alsof ik aan een groot elastiek vast zat en hard moest blijven lopen om niet naar hem teruggeschoten te worden. Zelfs op de snelweg naar huis voelde ik de trekkracht. Maar tegelijkertijd voelde ik mij ook sterker dan de trekkracht. Ik maakte er in de auto een groot feest van met harde muziek, dat ik zo die laatste woorden zo heb kunnen uitspreken in zijn gezicht.  En dat hij zich realiseert dat hij alle macht over mij is verloren.

 

Ik weet het nog goed.

 

Ik zat in de auto, het was donker, en het voelde als een grote overwinning...

 

 

12 jaar later

 

Ik was in de overtuiging dit hoofdstuk zonder schade af te hebben gesloten. Maar 12 jaar later werd ik plotseling teruggeworpen, terug in de tijd. Gewoon door een paar onschuldige gebeurtenissen in mijn dagelijkse omgeving. Ik beleefde de ongezonde relatie opnieuw, van voor naar achter, maar dit keer voelde ik mij ineens slachtoffer. 

 

Alle angst en verdriet waarvan ik dacht dat het niet bestond, kwam omhoog. Door wat extra opgedane kennis, wist ik inmiddels dat ik te maken had met een verborgen narcist. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek! De rottige gedachtes, verdriet en angst kreeg ik niet stopgezet en ik had slapeloze nachten. Het was als een grammofoonplaat die steeds hetzelfde stuk herhaalt. Deze toestand past niet mij bij. Ik wilde hier uit, ik wilde gewoon weer slapen en ik begreep dat ik daar hulp bij nodig had. 

 

Naar Hendrik Jan

 

Hendrik Jan heb ik leren kennen tijdens een opleiding en supervisie bijeenkomsten. Hij was daar trainer en coach, dus ik wist ik wie hij is, en hoe hij werkt. Hij heeft de gave om belangrijke zaken eruit te pikken die voor de meeste mensen een detail lijken. Ook heeft een bekende van mij EMDR van hem gehad na een auto-ongeluk, die persoon heeft hem jaren geleden ook als eens aanbevolen.

 

 

Veiligheid en gespecialiseerd in narcisme

 

Bij deze hulpvraag moest ik eigenlijk gelijk aan Hendrik Jan denken en ik ben blij dat ik naar hem toe ben gegaan met dit thema. Veiligheid is voor mij een voorwaarde om effectief aan mezelf te werken en ik vind dat Hendrik Jan dat van nature al biedt. Daarbovenop had ik de angst om niet geloofd te worden. Iedereen die bekend is met narcisme weet het: een relatie met een narcist kan leiden tot ellende die je moeilijk geloofwaardig krijgt voor de buitenwereld. Hendrik Jan is bekend met de catastrofale gevolgen door narcistische mensen en begrijpt de manier waarop ik erin verstrikt kan raken. Hij luistert zonder oordeel. 

 

Het trauma is weg

Ik heb het gevoel gehad dat we effectief aan het trauma konden werken. En ik heb inzichten gekregen welke eigenschappen mij ooit bij de narcist hebben gebracht, op welke manier de relatie stuk liep. Ook ben ik minder kritisch naar mijzelf en neem mijn gevoel weer serieus. De sessies voelden voor mij ook als een samenwerking en ben nog steeds verbaasd hoe goed de technieken van Hendrik Jan werken. Ik denk nog heel weinig aan de narcist en als ik er nu aan terugdenk dan doe ik dat zonder angst en verdriet. Tot slot hebben we buiten het narcistische misbruik nog een persoonlijk patroon doorbroken dat ermee te maken had.

 

Tijdens de laatste sessie bij Hendrik Jan zag ik de wereld ineens weer kleurrijk en vol mogelijkheden. En er was nu ook ruimte ontstaan.

 

Ik weet het nog goed.

 

Ik zat in de auto, het was licht, en het voelde als een grote overwinning

 

Dank je wel Hendrik Jan!

Wil je ook in zee gaan met Bureau Fanos in Bennekom? Neem contact op via 06 - 542 873 19.

Vossenweg 16

6721BN Bennekom

 

06 - 542 873 19